Fietsen op het platteland!
Blijf op de hoogte en volg Vice Versa
29 September 2018 | China, Guangzhou
Vanmorgen maken we een schitterende fietstocht door het achterland van Yangshuo, over aangelegde fietspaden tussen de akkers door en met zicht op het prachtige Karstgebergte. Dit is een van de mooiste gebieden van China volgens ons. En de fietsen zijn van beduidend betere kwaliteit dan die “kindermaten” in Xi’an. We mogen in een traditioneel huis binnenkijken, waar we moeten lachen om de vindingrijke kinderstoel. En we ons verbazen over de doodskist die al klaar staat voor de bewoner. Verder over de rammelende bakstenen paadjes die we alleen met wat andere toeristen moeten delen. We fietsen langs de rivier waar mensen zich op vlotten laten vervoeren. En we genieten van de natuur, de rust en de ruimte hier. Zo niet-Chinees!Met de hogesnelheidstrein reizen we verder naar de moderne stad Guangzhou waar we verrast worden door uitgesproken architectuur. Het ronde kantoorgebouw met gat erin, zullen we altijd herkennen als landmark van deze stad. En de gekleurde toren die prominent de skyline beheerst ook. Vanavond eten we weer Chinees in een lokaal restaurant waar de specialiteit een bak sweet&sour was, waar de vriesdampen vanaf leken te komen.