Naar de rijstterrassen!
Blijf op de hoogte en volg Vice Versa
26 September 2018 | China, Ping’an
Vanmorgen gaan we met de trein van Duyun naar Guillin en verder per bus richting de “ drakenrug” terrassen bij Ping’An. De koffer blijft achter en deze nacht zullen we het met een klein rugzakje moeten doen. Een lange rit tot aan het overstappunt waar de bussen niet meer verder kunnen en we op de shuttlebussen moeten wachten. Eenmaal boven klimmen we te voet verder of laten onszelf of onze bagage dragen door de lokale bevolking. Voor 20 Yuan draagt een aardige dame met veel plezier mijn rugzak naar boven in een grote rieten mand. Dat loopt een stuk gemakkelijker, want het zijn toch zo’n 650 (heb ze geteld!) treden klimmen naar ons hotel. De vochtige drukkende warmte is lastiger dan de klim zelf, omdat er tussendoor ook telkens vlakke stukken zijn. Onderweg zien we kleine winkeltjes en genieten we van prachtige vergezichten over de rijstterrassen, al is het wat mistig doordat het behoorlijk geregend heeft vandaag. Eenmaal boven in guesthouse Ping’Ang trakteren we onszelf op een lekker koel Chinees biertje of frisje; dat smaakt wel na de inspanning. Het is heerlijk zitten op het balkon van ons houten hotel; dit is het eerste hotel wat hier voor toeristen geopend werd en een beetje ouderwets. De spinnen die hier leven, wonen er ook al geruime tijd, aan de grootte te zien. En dat zorgt voor een kamerruil binnen onze groep. Gelukkig wist ze niet dat er op de andere kamer ook een spin zat...Jammer dat het opeens begint te regenen, waardoor we de wandeling naar het uitkijkpunt niet kunnen maken. We eten a la carte vanavond en genieten van de heerlijkste gerechten: dit is echt wel het allerbeste diner tot nu toe. En daarna nog wat napinten aan een tafel in het restaurant: flink gelachen!