Ketchikan. Inside Passage en Vancouver
Door: Maja
Blijf op de hoogte en volg Vice Versa
02 Juli 2015 | Verenigde Staten, Ketchikan
Een aantal van ons loopt het centrum in wat prachtig aan het water gelegen is en waar gezellige winkeltjes zijn. Margo wil meteen op de foto met een opgezette beer; een mooie combi.
Een andere groep huurt twee Hummers en beleeft een leuke excursie door het achterland. Onder leiding van twee vriendelijke Ketchikanen zien we prachtige roofvogels, maken we een wandeling door Denver NP en zien we totempalen in het Totem Heritage Center. De tocht eindigt met een ruige rit over een smal stenig pad, hoog de berg op, om daar even te genieten van een prachtig uitzicht over de baai.
De volgende dag breekt eindelijk de zon door en kunnen we daar heerlijk van genieten terwijl we door de Inside Passage varen, met af en toe zeer smalle geulen waar ons schip doorheen moet varen.
Je komt weer meer in de bewoonde wereld terecht en we genieten van de schitterende groene omgeving.
Onze groep verspreidt zich over het schip en geniet van de laatste dag aan boord!
De laatste dag is aangebroken zodra we in Vancouver aankomen.
Het ontschepen gaat op zijn Amerikaans en dus ook wel een beetje met hindernissen. De familie Peelen wordt bij de uitgang tegen gehouden omdat er nog iets verrekend zou moeten worden. Gelukkig is dat snel uit de wereld en kunnen we weer verder op weg. Als eindelijk onze bus arriveert, gaan we naar Stanley Park, een prachtig groot natuurpark waar we even lekker de benen strekken en de totempalen bewonderen.
Ook zien we hier weer de beroemde sequoia bomen waar we leuke foto's kunnen maken. En natuurlijk ontbreekt Prospect Point, waar je een fantastisch uitzicht hebt over de stad, niet in ons programma.
Daarna lopen we over de Suspension Bridge helemaal naar de andere kant van het ravijn; als je ziet hoeveel mensen hier tegelijk oversteken, hoop je dat het allemaal verantwoord is...
En tot slot eindigt onze stadstour met een lekkere maaltijd in de Spaghetti Factory middenin Gastown in Vancouver.
Doordat we een late terugvlucht hebben, konden we deze interessante dag invoegen in ons programma en daar hebben we geen spijt van.
Na een prima vlucht landen we de volgende dag op de luchthaven van Frankfurt en zit de jubileumreis erop. Wat blijft zijn een heleboel foto's en goede herinneringen aan een geweldig avontuur!