Dwalen door de oudheid!
Door: Vice versa
Blijf op de hoogte en volg Vice Versa
12 November 2012 | Jordanië, Jerash
Maar eerst nemen we een kijkje bij een olijfoliefabriekje en maken kennis met de eigenaar. Sraar heeft meteen een contract afgesloten voor levering aan de Plus in Venray.
In Um Qais worden we overvallen door een verkoper die heerlijke kleine banaantjes verkoopt ( two for three dinar) : een typische Jordaanse lekkernij.
We lopen over de restanten van de oude stad en zien de cardo, de hoofdstraat met zuilem oomzoomd. Het is een heel speciale plek omdat je hier over de Golan hoogvlakte kijkt en ook het meer van Tiberias ziet.
In het theater zit een groepje Koreaanse toeristen die voor ons prachtige typisch Koreaanse liedjes zingen. En wij doen natuurlijk weer Vader Jacob in canon.
We zouden nog best wat langer willen rondkijken ( of koffie drinken, he Wilma?), maar onze gids is onverbiddelijk en we moeten door.
Op naar Jerash waar we in een groot maar goed georganiseerd restaurant van het buffet gebruik mogen maken. Onder het toeziend oog van exkoning Hoessein, koning Abdullah en prins Hoessein van wie de portretten hier overal aan de muur hangen.
Jerash is enorm uitgestrekt en indrukwekkend. Alleen al de poort van Hadrianus waardoor je binnenkomt en die beeldbepalend is voor deze stad.
We gaan allereerst naar het theater, deze keer niet om zelf te zingen, maar om te luisteren naar een mini concert van drie soldaten met doedelzak. Beetje vreemd is het wel.
We lopen boven over naar de tempel van Artemis en hebben prachtig uitzicht over de stad Jerash. Overal liggen brokstukken van pilaren en ornamenten en je krijgt fantasieen over hoe men hier vroeger rondgelopen heeft. Ook het theater aan het einde van de cardo is een must. Je kunt met trappen helemaal naar boven klimmen en van het uitzicht genieten. We krijgen wat vrije tijd en lopen op ons gemak door de oude stad.
Dan is het tijd voor koffie en moeten we op zoek naar een paar verloren schapen die nog uitgebreid aan het winkelen zijn. En dan terug naar het hotel.
Vanavond moeten we extra lang opblijven want Wilma wordt om twaalf uur jarig! Ze krijgt van de groep een Jordanese kerststal met kindje Jezus in een Bedoeinentent als aandenken aan deze reis.
Om nog een glas op haar gezondheid te kunnen drinken moet het kanimeermeisje met de "heur op de tand" even ernstig in gesprek met de ober, en zie, het lijkt wel de bruiloft in Kanaa want opeens vloeit ook hier de wijn weer rijkelijk!
12 November 2012 - 21:41
Anita:
Mooie foto's !!!
Nu laatste dag alweer!?! -
12 November 2012 - 21:41
Anita:
Goeie terugreis voor straks !!!
Groetjes vanuit Meterik -
13 November 2012 - 18:51
Maria Bouwman:
Hoi Wilma, van harte gefeliciteerd met je verjaardag en een hele rustige terugreis gewenst. Dikke kus Leo en Maria -
14 November 2012 - 10:00
Jet Koenen:
Hieperdepieperdepiep voor Wilma !!!
Van harte proficiat met je verjaardag...52 toch ? of nie ?
Tot zondag groeten van de buurtjes